Open wortel- of basiscentrum?

George Kooymans (Golden Earring) hele leven last van podiumvrees.

Gisteren waren de Vreemde Kostgangers te gast bij DWDD waarbij Boudewijn de Groot verklaarde te stoppen met de Vreemde Kostgangers omdat optreden hem nu teveel stress oplevert. Tijdens dat interview verklaarde George Kooymans zijn hele leven al last te hebben van zenuwen voor en tijdens optredens. En ik dacht, hmm open root?
Omdat George al ruim 50 jaar op het podium staat met de Golden Earring en optreedt op de grote podia blijkt de vrouw die in de studio naast hem zit zeer verbaasd over wat hij zegt. George antwoordt daarop: “Het zit in het beestje, denk ik.”

“Iemand met een open wortelcentrum die voor een publiek staat, kan bekrachtigd worden door die adrenalinestoot. Veel podiumartiesten hebben een open wortelcentrum en genieten van de adrenaline afkomstig uit het publiek. Een andere reactie op de adrenaline-energie is podiumangst.” – uit Living Your Design van Lynda Bunnell.

Na zoveel jaren Human Design praktiserend is het een automatisme geworden om bij wat ik binnenkrijg te relateren aan een mechanisme in het menselijk functioneren. Dus na het horen van de verklaring van George over zijn podiumangst werd ik nieuwsgierig en ging ik op zoek naar zijn data om te zien of hij inderdaad een open wortelcentrum heeft. En inderdaad!

Naast het open wortelcentrum heeft George de ‘slapende’ poort 54. Dit is de druk voor ambitie, die getriggerd wordt en ontwaakt zodra er connectie ontstaat met poort 54 of zijn open wortelcentrum. De slapende poort 54 wijst richting de open harmonische poort 32. Dit is de plek waar de not-self mind zich oa. bevindt. De angst van poort 32 is faalangst.


George Kooymans
Geboren 11 maart 1948 in Den Haag (NL)
Emotionele Manifestor
Profiel: 5/1 LAX of Informing of 4/6 RAX of Rulership (afhankelijk van geboortetijd)
Definitie: Het kanaal van Structureren - een design van individualiteit
              Het kanaal van Openheid - een design van een sociaal wezen