Poort 52, de Poort van Inactiviteit

Poort 52 - De poort van inactiviteit, nietsdoen - Stil blijven (de berg)

Poort 52 is mijn ‘design’ maan. Deze poort zet mijn lichaam aan tot actie of juist niet. Poort 52, de poort van stil blijven, zegt: Tijdelijke en zelfopgelegde passiviteit ten behoeve van evaluatie. Tenzij er iets is om op te concentreren, is er niets te doen. Wauw, wat vond ik dat vreselijk om te horen in het begin van mijn Human Design experiment als triple split Manifesting Generator met een enorm geconditioneerd open rootcentrum.

Toen ik mijn strategie en autoriteit eenmaal een kans had gegeven, kon mijn lichaam zich afstemmen op mijn design en de omgeving, wat mij de kans gaf om getuige te zijn van enkele ongelooflijke momenten die door deze poort van stilte komen. Mijn kijk is door de ervaringen die ik heb gehad volledig veranderd en nu ben ik de diepte van stilte gaan begrijpen, de magie die mogelijk is als ik mezelf erop afstem, ik beschouw het als een kunstvorm die kan worden beheerst, in plaats van het saai te vinden.

De allereerste keer dat ik me bewust werd van de frequentie van deze poort was tijdens een teamvergadering op het werk. Dit was ongeveer in het 2e of 3e jaar van mijn experiment (inmiddels alweer zo’n 12 jaar geleden). De voorzitter vertelde ons waarom hij en het managementteam voor een bepaalde aanpak hadden gekozen. En terwijl ik aan het luisteren was, begreep ik de uitleg helemaal niet, er zat geen logica in en ik voelde dat het een verhaal was om ons rustig te houden en ons langzaam te sturen in een richting zonder dat wij iets tegenin zouden brengen. Ik voelde dat dit niet het hele verhaal was, de ware intentie werd ons onthouden.

Toen hij klaar was met zijn uitleg, draaide mijn hoofd zich bijna robotachtig naar hem toe, niet-emotioneel maar hem puur en neutraal recht in de ogen kijkend en ik reageerde vanuit respons.

Mijn keel is gedefinieerd vanuit de design kant en reageert daarom vanuit het onbewuste, wat betekent dat mijn mind geen idee heeft of grip op wat er gezegd gaat worden.

Mijn mond ging spontaan open en zei: "Dit klinkt niet logisch voor mij, kun je alstublieft uitleggen wat tot deze beslissing heeft geleid?"

En vanaf dat moment was het alsof de tijd stil stond, als een stilstaand beeld. Het was alsof ik de informatiedeeltjes kon voelen die werden verzonden van waar ik zat naar de andere kant van de kamer waar hij zat. Ik kon voelen hoe mijn vraag hem had geraakt, zoals een pijl in de roos schiet. Ik voelde zijn emotionele golf opkomen, klaar om een paar scherpe woorden op mij af te vuren (hij is een emotionele projector, scherp, slim, alert) …. en op dat moment gebeurde er iets ongewoons. Een fractie van een seconde was ik bang om aangevallen te worden, maar onmiddellijk verdween de spanning weer. Ik gaf me over in stilte, aan wat er komen ging, ontvankelijk, koel en kalm, alleen maar waarnemend…en op dat moment voelde ik een verbazingwekkend fenomeen. Ik kon voelen dat hij mij aanvankelijk verbaal wilde kleineren, maar de woorden bleven onuitgesproken omdat ze vlak voor mij werden gestopt, alsof er een schild was tussen mij en de woorden. Ik kon een verschuiving van frequentie voelen. Het was alsof een onzichtbaar verdedigingssysteem de raket terug naar de afzender stuurde. In plaats daarvan uitte hij nog iets van een slappe verklaring, maar de aanvankelijke scherpte was verdwenen. Er was iets veranderd. En het gebeurde allemaal in een nanoseconde. Ik ervoer alsof de tijd had stilgestaan en ik kon alles in slow motion tot in detail aanschouwen. Ik was zo bewust en aanwezig. Ik kon alles voelen. Mijzelf, de ander, de verandering van frequentie, de ruimte en iedereen aanwezig.

En alles begon vanuit deze stilte, vanuit deze hangende poort 52 in mijn open wortelcentrum. Ik voelde een golf van opwinding door me heen gaan omdat ik de transformatie van frequentie had ervaren. Het was alsof ik in die Lord of the Rings-scène was waarin Saruman Gandalf probeert te verwonden met een vuurbal, Gandalf blijft stil de vuurbal absorberend, de energie transformeert en in plaats daarvan breekt Saruman's magische staf. De lelijkheid die teruggestuurd wordt naar de zender. Voor mij voelde mijn ervaring op dat moment precies zo. Ik was euforisch, ik realiseerde me dat wat wij magie noemen, eigenlijk onze ware menselijke natuur is. Mensen zijn verbazingwekkende wezens wanneer ze zijn afgestemd op hun eigen design. Magie is een natuurlijk verschijnsel. Zodra wij onze eigen autoriteit overdragen aan de mind ontmantelen wij onszelf van de magie van het leven.

Deze poort met zijn yin yin basis is een poort van de vorm, ontvankelijk, wachtend in stilte. De fundamentele lijn van poort 52 luidt: Denk na voordat je spreekt. Er is niets te doen en niets te zeggen totdat …….