Wim Hof Rules!!!

Vind je hem ook zo leuk, Wim Hof? Ook bekend als 'The Ice Man'. Niet dat ik zijn methode praktiseer (misschien ooit nog eens), maar dat neemt niets af aan mijn liefde voor Wim Hof. De Wim Hof methode kan zeker interessant zijn voor mensen die hun immuunsysteem willen versterken en die zichzelf graag uitdagen. Wim Hof geeft aan dat deze methode een positief effect heeft op mensen met depressie.

Ik kijk wel heel graag naar interviews met hem. Het is zo heerlijk om iemand te horen praten die bevlogen is van iets. Wim Hof is bevlogen van extreme kou en ijswater. Het maakt mij eigenlijk niet uit waar iemands bevlogenheid of bezieling over gaat. Bezieling is aantrekkelijk en werkt aanstekelijk. Bezieling is bekrachtigend (empowering).

Ik hou van Wim Hof omdat hij leeft volgens zijn eigen autoriteit ongeacht of anderen hem vreemd of gek vinden. Hij leeft zijn eigen wetten. En niet alleen dat. Wim heeft met zijn methode wetenschappelijk aangetoond dat de mens via ademhalingstechnieken controle kan uitoefenen op het autonome zenuwstelsel, iets wat de wetenschap voorheen voor onmogelijk hield. Wim Hof is geboren als een opportunist/rolmodel manifesterende generator in het incarnatiekruis der wetten.
In eerste instantie moest de wetenschap erkennen dat de Wim Hof methode werkte, maar dan alleen voor Wim zelf. Voor de rest van de mensheid gold nog steeds de wetenschap dat de geest geen invloed kan uitoefenen op het autonome zenuwstelsel.

Als je kijkt naar de lichaamsgrafiek van Wim zie je dat hij van een uitdaging houdt. Hij heeft het hele circuit van gecentreerd zijn gedefinieerd, het circuit dat op zichzelf is gericht (34-10 en 25-51), zijn eigen overtuigingen volgt en zichzelf uitdaagt om zijn mentale horizon te verbreden. Mensen met definitie in het circuit van gecentreerd zijn, zijn competitief ingesteld. Wim staat dus altijd ‘aan’ wat dat betreft.

Wim heeft de uitdaging van de wetenschap aanvaard en bewezen dat niet alleen hij controle kan uitoefenen op het autonome zenuwstelsel maar dat hij ook anderen hierop kan trainen. Daarvoor heeft hij de Wim Hof Methode ontwikkeld. Wim heeft een gedefinieerd ego, hij is wilskrachtig en hij heeft zijn methode bewezen via de wetenschap en daarmee was hij de eerste. Kanaal van Inwijding, een design met de behoefte de eerste te zijn.

Russel Brand gaf Wim Hof de titel ‘the Ice Shaman’. Het Kanaal van Inwijding (51-25) is ook het kanaal van de sjamaan, de spirituele strijder die het nodig heeft zijn spirit uit te dagen en een sprong in het onbekende te wagen.

Wim Hof is geboren in het Incarnatiekruis der wetten. Zijn beide zonnen vormen het kanaal van mutatie. Het oude afbreken zodat het nieuwe kan beginnen met de kans op materieel succes. Het rolmodel dat leeft naar zijn woord. Als we leven naar wie we echt zijn, ontvouwt zich het incarnatiekruis en worden we de belichaming van het incarnatiekruis waarin we geboren worden. Deze man is de belichaming van zijn kruis geworden, een opportunist/ rolmodel die oude wetten heeft vervangen voor nieuwe.

Wim Hof is een zeer bekrachtigend wezen. Vijf van zijn definities zijn individueel. Bekrachtiging is individueel. Het is dus belangrijk voor Wim om betrokken te zijn bij dingen die zijn wezen versterken. Bekrachtiging is niet voor anderen. Veel beginnend studenten van het Human Design Systeem hebben het veelal over het bekrachtigen van anderen bij individuele definitie. Bekrachtiging is in eerste instantie voor het individu zelf, de bezieling en daarna (misschien) voor anderen. Het bekrachtigen van anderen is een neveneffect waarmee Wim ook materieel succes heeft verworven, maar hier was het hem in eerste instantie niet om te doen.

Wim blijft verkennen (34-10), experimenteren (48-16), perfectioneren (57-10), innoveren (60-3), zichzelf uitdagen (51-25) en zijn ervaringen delen (33-13). Dat is de aard van het beestje. De vraag is, waar stopt het verleggen van grenzen en de sprong in het diepe?

Hij heeft weliswaar het design van een overlever (57-10) en met het kanaal van kracht (34-57) een directe verbinding van zijn sacraal naar het centrum van intuitie, maar hoe ver kan hij gaan in het zelfzelf uitdagen?
Kijken we naar zijn zuidelijke maansknoop aan de kant van het lichaam zien we de inprenting in poort 51.2 in detriment. Het punt van de zuidelijke maansknoop is het punt waar we geboren worden en waar we naartoe gaan aan het einde van ons leven. In de Rave I’Tjing lezen we bij poort 51.2 in detriment: "Te slim zijn voor je eigen bestwil en weigeren jezelf terug te trekken in de ijdele overtuiging dat je de natuurkrachten te slim af kunt zijn. Het ego om jezelf terug te trekken afwijzen en een mogelijke nederlaag onder ogen zien.
Uiteindelijk draait het leven niet om eindeloos te overleven, maar om te ervaren wat het is om jezelf te zijn. En buiten dat, no choice.

Voor wie nog geen heeft kennis gemaakt met Wim Hof, maar wel nieuwsgierig is geworden, kan ik het interview aanraden van London Real. Brian Rose van London Real in gesprek met Wim Hof – the Ice Man. Vind je het fijner om in het Nederlands te luisteren dan heeft Gielen Beelen ook een mooie podcast gemaakt met Wim Hof.