De Jupiter-Saturnus Conjunctie

De Jupiter-Saturnus Conjunctie

In de astrologie wordt momenteel veel gezegd over de Jupiter-Saturnus Conjunctie. Persoonlijk weet ik niet zoveel van astrologie, buiten wat algemeenheden.  
Een conjunctie in de astronomie staat voor een samenstand van hemellichamen.
Wel ben ik benieuwd om te kijken naar de stand van zaken via de lens van het Human Design Systeem; in welke poort, lijn en kleur bevindt zich deze conjunctie?

De laatste Jupiter-Saturnus Conjunctie vond plaats op 4 maart 1226 en komt eens in de 794 jaar voor.

21 December 2020 om 19:22 wordt aangewezen als zijnde het punt van conjunctie Jupiter met Saturnus (Franse tijd).

Deze Jupiter-Saturnus Conjunctie staat in Poort 60, Limitatie, de poort van acceptatie; het aanvaarden van beperking is de eerste stap in transcendentie. Poort 60 zal in de komende jaren ook in Pluto komen te staan zodra Pluto poort 61, waar hij momenteel staat, verlaat.

Deze conjunctie staat dus in poort 60, beperking waarbij aanvaarding van de beperking verandering kan brengen. Kort gezegd: Aanvaarding van de beperking. Poort 60, beperking, staat in de cusp van Steenbok naar Waterman. Saturnus is de heersende planeet van het teken Steenbok.

De 5e lijn is een transpersoonlijke lijn, een karmische lijn. Poort 60 in de 5e lijn wordt gefixeerd in detriment omdat deze zich ook in Jupiter bevindt.
Wat zegt de 5e lijn in detriment volgens de Rave I ’Tjing over limitatie?
Waar het natuurlijke verlangen naar expansie, wanneer beperkingen essentieel zijn, voor verwarring zorgt van bovenaf. Uitgestrekte energie die beperkingen niet aankan.

Jupiter als planeet van uitbreiding en Saturnus als planeet van de beperkingen en de last uit vorige leven(s) in conjunct met elkaar klinkt als een spagaat.

Dus dit is de spagaat waar het weerbericht ons mondiaal in plaatst. Maar onthoud! Het weerbericht is een externe omstandigheid, een beïnvloeding. Het gaat door je heen maar het is niet wat jij bent.

Ra zegt over Jupiter het volgende. Het reïncarnatieproces vindt plaats via het elektromagnetisch veld van Jupiter en zijn 4 manen. Jupiter is de ware koning van dit zonnestelsel. Jupiter vertegenwoordigt De Wet. Jupiter vertegenwoordigt voor ieder van ons een thema en schrijft ons via de inprenting van ons design en persoonlijkheid de wet voor en brengt daarmee geluk. Het geluk van Jupiter komt alleen als jij je eigen wet correct naleeft. Kijk naar jouw kaart, naar de inprenting van jouw design en persoonlijkheid in Jupiter. Dit is jouw wet.

Je hebt geen keus in het naleven van je eigen wet. Dit is niet iets waarover jouw mind beslist. Er is maar 1 manier om je eigen wet te leven: via jouw eigen strategie en (innerlijke) autoriteit.

En Saturnus? Saturnus is de rechter. De rechter die ons veroordeelt voor het niet correct leven van ons ware zelf. Het is de prijs die je betaalt als je leeft vanuit je openheid, je conditionering. Kijk naar jouw eigen inprenting van Saturnus en dan met name de inprenting aan de design kant, dat is waar Saturnus met je afrekent.

Deze conjunctie verschijnt met de Zon in poort 10, liefde voor hetzelf en liefde voor het leven ongeacht de omstandigheden en de Aarde in 15.3, liefde voor de mensheid en extreme ritmes, beiden onderdeel van het Inkarnatiekruis van de Vessel of Love. Voertuigen van Liefde is wat wij mensen zijn.

Ik wens iedereen een magische winterzonnewende!