Once In A Blue Moon

Zaterdag 31 oktober 2020 om 14.52 uur hebben we volle maan, die dit jaar samenvalt met Halloween. Het is de tweede volle maan van deze maand en wordt daarom blauwe maan genoemd. De blauwe maan staat op dat moment in poort 24, de poort van rationaliseren. 2e Lijn: Herkenning; de juiste en spontane aanpassing aan nieuwe vormen. De potentiële gave om spontaan te conceptualiseren. 2e lijnen staan voor talent, niet aangeleerd, natuurlijk talent. Poort 24 bovenin de Ajna heeft potentieel. Het potentieel om te weten, individueel uniek weten. Niet alleen de maan, maar ook Uranus en de Aarde staan op dat moment in tijd in poort 24.2.

De druk om te weten komt van poort 61, de poort van het mysterie, het innerlijk weten. Ook poort 61 is in de transits maar liefst 3x aanwezig. Poort 61 is aanwezig in Pluto, Saturnus en Jupiter. Deze planeten hebben een langere baan om de zon en houden langere tijd aan.

Poort 61 en 24 vormen samen de druk om de mysteriën te onderzoeken en de mogelijkheid tot het rationeel verwerken van die informatie met het potentieel tot bewustworden.

De nodes/maansknopen oftewel het decor op dat moment staan in 45.4 en 26.4, twee tegengestelde polen en poorten behorend tot het incarnatiekruis van de heerschappij. Synoniemen voor heerschappij zijn bewind, regime, overheid, overheersing, autoriteit, macht.

Poort 45, de poort van het samenkomen staat in de 4e lijn, richting. Een paar sleutelwoorden van de 4e lijn zijn broederschap/zusterschap, netwerken, invloed uitoefenen of beïnvloed worden.
Noordelijke maansknoop in 45.4: Het vermogen om te focussen op dé gelegenheid om samen te komen ten behoeve van hogere principes.

Daartegenover staat de zuidelijke maansknoop in 26.4. Poort 26, de egoïst, de bedrieger. In lijn 4: censuur: de verandering van geheugen door eliminatie. Het vermogen om het collectief tegen zichzelf te beschermen door middel van censuur.

Iedereen die ook maar een beetje om zich heen kijkt, ziet dat deze invloeden volop op ons inwerken. Aan de ene kant zien we inderdaad de enorme stroom aan ‘geheime’ informatie die wordt vrijgegeven via de sociale media waardoor mensen zich steeds meer bewust worden (of niet) en waarvan een aantal in toenemende mate samenkomen (poort 45) om hun innerlijke waarheid te uiten en de vrijheid van meningsuiting bepleiten.
Aan de andere kant zien we de toenemende censuur (poort 26) op alles wat de overheid ‘nepnieuws’ noemt. De overheid die de informatiestroom wil beheersen, controleren via censuur. De overheid gaat daarbij zelfs zo ver dat het de krijgsmacht gaat inzetten om het zaaien van verwarring door verspreiding van nepnieuws te bestrijden, zo las ik laatst via de rijksoverheid bij de plannen voor defensie in 2021.

Pluto echter blijft voorlopig nog in poort 61, de poort van de universele mysteriën met de druk om te weten. Poort 61 in Pluto houdt de komende 2 jaar nog even aan.