Alles is Frequentie

Soms noemen we mensen hoog sensitief, helderziend of helder voelend. Deze eigenschappen of gaven zijn ook mechanica. En mechanica kan worden vertaald in logica. En logica is te begrijpen waardoor het gedeeld kan worden met het collectief. Ieder van ons is geboren met een uniek design, potentieel en dilemma’s inbegrepen. Het is dankzij de Bodygraph, de lichaamsgrafiek dat onze unieke blauwdruk voor dit leven gevisualiseerd kan worden en logisch kan worden verklaard.

Van jongs af aan kon ik dingen voelen en soms kon ik ook ‘mensen’ zien die anderen niet konden zien. Ik werd ‘hoog sensitief’ genoemd en sommigen dachten dat ik helderziend was omdat ik dingen voelde die nog stonden te gebeuren of ik wist gewoon dingen omdat ik ze aanvoelde. Sommige mensen vonden dat maar eng. En soms is dat het ook. Maar wat kun je eraan doen? Het is niet dat je een keuze hebt.

In 2009 kwam ik met Human Design in aanraking. Human Design, het systeem dat laat zien hoe de mens vanuit het kleinste deeltje is opgebouwd. De Bodygraph onthult de mens en haar mechanismen op verschillende aspecten van het leven; seks, liefde, werk, noem maar op, het zit er allemaal in. Nature én nurture. Alles in één grafiek.

Ik wist meteen, dit is van een heel andere orde. Dit is diep, logisch en praktisch toepasbaar in het dagelijks leven. Ik begon mij vol overgave te verdiepen in deze wetenschap van differentiatie. Eerst heb ik de workshop living your design gevolgd, daarna heb ik mijn foundation laten lezen. Ik kreeg oa. te horen dat ik een gedefinieerde milt had, het centrum voor intuïtie en overleven, wat zoveel betekende als dat ik op mijn intuïtie kan vertrouwen. Ik herkende dat direct wat ik had dat mijn hele leven al geweten. Ik kon dingen aanvoelen. De theorie zegt: in het nu. Uit mijn eigen ervaringen via mijn eigen unieke design weet ik dat het ‘waarschuwingssignaal’ zich meestal al van tevoren laten 'voelen' via het lichaam als een innerlijk weten en vervolgens uit het handelen izich via de respons in het nu op het moment dat ‘het wat aangevoeld werd’ feitelijk gebeurt. Mijn mind krijgt dan een ‘AHA! gewaarwording. Die kan de voorafgaande waarschuwing pas plaatsen op het moment dat iets feitelijk heeft plaatsgevonden. De mind loopt dus als het ware achter de feiten aan.

In mijn 20-er jaren vertelde Peter vd Hurk, een paragnost die mij de tarot leerde lezen, dat ik met de doden kan praten. Ik kon er dagen niet van slapen. Ik wilde daar niets mee te maken hebben, maar ik wist ook dat er waarheid in zat. Ik had eerder al een connectie gevoeld tussen mij en de wereld van de overledenen.

Toen mijn vader stierf, had ik al meer dan een jaar geen contact meer met hem. Op een nacht droomde ik dat er een witte envelop met een grijze rand in mijn brievenbus lag. Op de envelop stond mijn naam en het was geschreven in het handschrift van mijn vader. Toen ik ‘s ochtends wakker werd, wist ik dat hij stervende was of net gestorven. Als ik mensen in mijn omgeving over deze droom vertelde, zeiden ze dat het raar was en onmogelijk want "niemand schrijft immers zijn eigen overlijdenskaart". Maar het bleek waar. Hij was net overleden. En omdat mijn moeder en ik niet langer met hem in contact waren, werden we formeel niet op de hoogte gebracht van zijn overlijden. Vrienden van mij lazen zijn overlijdensbericht in de krant. Maar ik wist het al. Hij had mij tenslotte een bericht gestuurd via het bewustzijnsveld.

Toen mijn moeder in 2015 overleed, bestudeerde ik het boek uit de Kosmologie serie ‘Dying, death and the Bardo-stages’ van Ra Uru Hu. Ik was benieuwd naar de laatste reis van mijn moeder. Ik las over de ijsmaan en bestudeerde de volgorde van de ijsmaan vóór het moment van iemands overlijden volgens de mechanica van Human Design. En WOW! Dat raakte een snaar. Door het lezen van de mechanica van de doodcyclus begreep ik waarom ik de dood in de lucht kan voelen. Ik voel een op handen zijnde transformatie.

Wat wij paranormale vermogens noemen, is eenvoudigweg een gevoeligheid voor frequenties. Mijn design, mijn interne chemie resoneert met de frequentie van de aankomende transformatie van een overlijden. Als je hieronder kijkt naar mijn design en naar de volgorde van de laatste maan vóór het werkelijke moment van overlijden kun je de overeenkomstige punten zien van de ijsmaan in mijn design. Voor mij werd het mysterie van mijn trillende oog weken voordat iemand in mijn naaste omgeving overlijdt, glashelder. Het zit namelijk in de mechanica van mijn design waardoor mijn lichaam resoneert met deze frequentie en fysiek reageert.

Ik moet erbij zeggen dat dit mysterie niet iets was waar ik me erg mee bezig had gehouden. Ik had allang daarvoor geaccepteerd dat ik dit had. Waarom wist ik niet. Het was nu eenmaal zo. Echter, dankzij de informatie die Ra ontving via zijn openbaring met ‘the Voice’, die hij zo geniaal in taal wist te ontcijferen, kunnen we dit nu allemaal begrijpen. Doordat ik het Human Design Systeem heb leren analyseren was ik in staat om dit mysterie in mijn eigen design te ontcijferen en realiseerde ik mij hoe alles wat ik voorvoelde mechanisch op zijn plaats valt. Ik was echt met stomheid geslagen dat dit allemaal te lezen viel in de Bodygraph.

Voor wie wat meer weet over poorten en lijnen in Human Design zou ik zeggen, kijk zelf maar. Links op het plaatje zie je de exacte punten van de ijsmaan in het levenswiel waarop de naderende dood ‘inklikt’ en rechts zie je mijn Bodygraph, mijn kaart in dit leven met de poorten en lijnen die resoneren met de frequentie van de ijsmaan. Sommige poorten en lijnen zijn identiek aan mijn design, andere poorten zijn de harmonieuze poorten aan mijn hangende poorten.

Na 10 jaar Human Design ben ik nog steeds onder de indruk hoe ingenieus Ra Uru Hu met het Human Design Systeem het mysterie van het mens-wezen logisch in kaart heeft weten te brengen.